Nettressurs for ny utgave av Rettslære (2021) finner du på https://rettslaere.fagbokforlaget.no!

Ta kontakt med digital@fagbokforlaget.no for å få tilgang til denne ressursen

Eller logg inn

TEST DEG SELV side 246

  1. Hva menes med veiledningsplikt?

    Et forvaltningsorgan har veiledningsplikt etter § 11. Veiledningsplikten omfatter hjelp til saksgangen og orientering om lover, forskrifter og praksis, men den omfatter ikke plikt til å gi juridisk veiledning.

    I vaktmesterdommen (RT-1976-614) ble en søker tilsatt på grunnlag av sosiale forhold. En annen søker med bedre formelle kvalifikasjoner klaget på at han ikke hadde fått veiledning om at det kunne legges vekt på sosiale forhold. Å veilede om hva slags forhold en søker kunne være tjent med å fremheve i jobbsøknaden, var ikke en del av veiledningsplikten. Dette ville vært juridisk rådgivning.

  2. Hvor lang tid kan et forvaltningsorgan bruke på saksbehandlingen?

    Saken skal etter § 11 a avgjøres uten ugrunnet opphold. Det skal varsles hvis saken vil ta uforholdsmessig lang tid.

    I saker som gjelder enkeltvedtak, skal det gis foreløpig svar dersom saken ikke kan avgjøres endelig innen en måned, jf. § 11a(2).

  3. Hva har et forvaltningsorgan taushetsplikt om?

    Hovedregelen om taushetsplikt går fram av § 13. Taushetsplikten omfatter først og fremst opplysninger om personlige forhold. Utfordringen er derfor å avgjøre hva som regnes som personlige forhold. Som personlige forhold regnes ikke fødested, fødselsdato, personnummer, statsborgerforhold, sivilstand, yrke, bopel og arbeidssted, jf. § 13(2).

    Personlig forhold omfatter etter dette forhold som det er vanlig å holde for seg selv, for eksempel om en person er straffet eller mistenkt for forbrytelser, om sykdom og psykiske problemer. Karakterer på skoleprøver og andre former for vurderinger av elever under skoleåret, er å regne som personlige forhold. Derimot kan standpunktkarakterer og eksamenskarakterer ikke regnes som personlige forhold.

    Det er også taushetsplikt om tekniske innretninger mv.

    Taushetsplikten omfatter forhold som man har fått vite i forbindelse med tjenesten eller arbeidet.